Πολιτική επιστροφών

Ακυρωση παραγγελιας

H Totalcar διαθέτει μηχανισμό για την ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) που έχει ήδη καταχωρισθεί. Για οποιαδήποτε ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) θα πρέπει να στείλετε e-mail ή fax. Η δυνατότητα αυτή σας παρέχεται εφόσον το e-mail ή το fax ληφθούν από εμάς σε εργάσιμες ημέρες, το αργότερο μέχρι τις 13:00 και το αργότερο μέχρι τη στιγμή που θα σας ενημερώσουμε για την αποστολή της παραγγελίας σας.

Επιστροφη προϊοντων

Επιστροφές γίνονται δεκτές, μόνο αν παραλάβετε λανθασμένη παραγγελία ή ελαττωματικά προϊόντα.

Κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας, οφείλετε να ελέγξετε ότι τα προϊόντα αντιστοιχούν σε αυτά της παραγγελία σας, και να επισημάνετε, σε αντίθετη περίπτωση, στο δελτίο παράδοσης και υπό μορφή χειρόγραφων παρατηρήσεων μετά υπογραφής, οποιαδήποτε ανωμαλία σχετική με τυχόν ελαττώματα ή με το είδος και την ποσότητα των προϊόντων. Οφείλετε επίσης να μας ενημερώσετε για αυτές τις παρατηρήσεις αυθημερόν ή το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, από την παραλαβή της παραγγελίας. Οποιαδήποτε αίτηση διατυπωθεί εκτός αυτής της προθεσμίας δε θα μπορεί να γίνει δεκτή και απαλλάσσει την εταιρεία από κάθε ευθύνη προς τον Πελάτη, με αποτέλεσμα να λογίζεται ότι αποδέχεσθε τα προϊόντα ως έχουν κατά την παράδοσή τους και να μην μπορεί να γίνει δεκτή οποιαδήποτε αλλαγή τους.

Αν τηρηθούν τα ανωτέρω και εφόσον τα προϊόντα είναι ελαττωματικά, θα πρέπει να τα αποστείλετε εντός 3 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης στην εξής διεύθυνση: Κώστας Τράντος Πόντου 21 με Αισώπου ( 300μ μετά το Β’ ΚΤΕΟ )Θεσσαλονίκη.

Η επιστροφή των προϊόντων δεν θα γίνει δεκτή παρά μόνον για προϊόντα που είναι ελαττωματικά και βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση, με την αρχική τους συσκευασία και τις αρχικές σημάνσεις επί των προϊόντων. Σας ενημερώνουμε ότι ελαττωματικά θεωρούνται μόνο τα προϊόντα που είναι ακατάλληλα να χρησιμοποιηθούν και σε καμία περίπτωση τα προϊόντα που αποκλίνουν από τις αναρτημένες στον ιστότοπό μας φωτογραφίες λόγω αναμενόμενων διαφοροποιήσεων κατά την λήψη και ανάρτηση των φωτογραφιών. Τα έξοδα αποστολής σε περίπτωση ελαττώματος των προϊόντων ή λανθασμένης παραγγελίας επιβαρύνουν εμάς.

Σε περίπτωση επιστροφής προιόντων στην εταιρεία μας και εφόσον διαπιστωθεί η ελαττωματικότητά τους και από εμάς, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 15 ημερών ώστε να μας δηλώσετε ενυπόγραφα (με email ή fax) αν επιθυμείτε, είτε την αντικατάσταση των ελαττωματικών προϊόντων με ίδια προϊόντα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα, είτε την έκδοση πιστωτικού για αγορά προϊόντων ίσης αξίας.

© 2018 - Total car. All Rights Reserved by Liberumhq.com.